Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pinkas, Koutková dokud mi neuvedete příklad humoru, kdy nedojde zesměšnění někoho nebo něčeho, můžete si tu líbivě plácat, jak chcete...

0 0
možnosti
MP

Nekamenujte autory ! Celé nepochopení spočívá v tom, že karikatury, satiru, Charlie Hedbo, označil za humor.

A satira, výdobytek osvícenské společnosti, je v přiměřené dávce lék, ve zvýšené jed. Může být obrana slabých, neprivilegovaných a může se stát šikanou a mediálním lynčem. Vidíme to zde na blozích, jak hanlivě je nazýván prezident, předseda vlády, ministři. Jako by nezasluhovali lidskou důstojnost. Satira může v určité chvíli jasně říci, co se komu nelíbí. Ale posedlost satirou, její zaujmutí místa laskavého humoru, vede společnost ke stále větší hrubosti. Zatím jen slovní. A doufejme, že nepřeroste dál.

1 0
možnosti
SH

Přesně tak jsem to pochopila. Autor chtěl vyjádřit, že i humor (satira) má své meze a že jsou situace, které je "zesměšňovat" nevhodné a lze tím tvrdě narazit. Což je, dle mého, i v případě Charlie Hedbo. Definice definic jsem při čtení nechala definicemi, nějak mi to nepřišlo důležité, stejně si je pamatovat nebudu ani nechci.

2 0
možnosti
JZ

Neni pravdou, ze s lety a vzdelavanim pribyva zkusenosti a vedomosti. Pravdou je, ze u nekoho tomu tak byt muze, ale taky tomu tak byt nemusi, coz se zda byt Vas pripad blogere.

2 0
možnosti

Škoda, že Vám ty rozmanité životní zkušenosti nepomohly pochopit, co to je humor.

2 0
možnosti
Foto

Kdepa jste sebral, mladý muži, tu vaši "definici" humoru???

Humor není zesměšnění, ba ani smyslem či posláním humoru není zesměšnění! Humor jakožto tvůrčí činnost má vzbudit pobavení či smích, je to tedy schopnost vidět svět takovým způsobem,který okolí baví.

4 0
možnosti
Foto

Vážená paní magistro, definici jsem vymyslel při psaní článku, jako již dříve leccos jiného. Předpokládám, že ani Einstein někde neopsal teorii relativity. Při této definici jsem odpovídal na otázku: "Co je to humor?" nikoli tedy na otázku: "Co je účelem humoru?". Doufám, že Vám toto vysvětlení bude postačovat.

0 0
možnosti
MP

Miroslav Horníček : "Žertuji o těch, které mám rád. O ostatních mlčím."

Krásným druhem humoru je lidové vypravěčství. Podat drobný příběh ze života tak, že z všedního dne udělá svátek.

A o zralosti člověka svědčí humor, který si umí udělat sám ze sebe. Pamatuji, jak mne můj táta učil na odstavené silnici řídit motorku. V jedné zatáčce jsme se položili. Na jízlivé otázky, co jsme dělali, pohotově odpověděl : Zjišťovali, že jezdit v leže není výhodné.

5 0
možnosti
TD

S tím Vašim "vyrovnaným" humorem se jděte laskavě vycpat. Humor rozhodně nemusí být jen zesměšňování něčeho nebo někoho, existuje např. i slovní humor (pusťte si třeba nějakého Cimrmana). A teze o tom, že humor by měl "vyrovnávat prebytek" a být tedy postaven na jakési ideologii, ať už rovnostářství nebo humanismu, to je vyloženě zvrácené.

OK, každý nemusí např. černý humor, kdy se legrace dělá ze smrti, násilí nebo trestných činů. Někomu naopak nic neříká ten Váš "vyrovnaný" humor, kdy je povoleno dělat si legraci jen z boháčů a zločinců. Hahaha - bohatý podnikatel, ten bude určitě hloupý a směšný, to tady Franta Lopata, ten směšný být nemůže, když dělá za 15 hrubého...

Vybavil se mi vychovatel z mého dětství. Staral se o nás na škole v přírodě. Dokázal úžasně pracovat s dětmi, organizovat zábavu atd. A jednou jsme si vyprávěli vtipy, byli jsme tehdy malí kluci 8-9 let. Jeden spolužák začal vyprávět vtip o policajtech, ale byl prerušen a bylo mu rázně vysvětleno, že z příslušníků VB si nesmíme dělat srandu, protože nás chrání a blablabla. Ten chlap byl totiž taky komouš až do morku kosti.

A po téměř 30 letech zase vylézají z děr různí dobrodějové, kteří by rádi určovali, čemu se lidé mohou smát a čemu ne. To je pro mě osobně mnohem strašidelnější, než pár pošahaných ručníkářů s vymytými mozky, co vraždí lidi - těch je totiž málo a se stamiliony svobodomyslných lidí nesvedou zhola nic. Zato různí regulovčíci, cenzoři, utahovači šroubů a propagátoři "těch správných" hodnot, ti mohou napáchat zla mnohem víc.

0 0
možnosti
SH

Přečteno se zájmem a souhlasem.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS